top of page

Spirituele ontwikkeling, hoe doe je dat?

Bijgewerkt op: 2 mei 2023VIND DE SPIRIT IN JEZELF

De spirit in jezelf vinden is het doel van spirituele groei. maar wat is dat nu eigenlijk? wat is je spirit en hoe kom je daar dan?


Spirituele ontwikkeling is de ontwikkeling van je spirituele capaciteiten, je ziel, je hogere zelf, van de spirit die je bent. Het is een proces waarbij je je bewust wordt van je werkelijke spirituele natuur, van wie jij in wezen bent. In dat proces krijg je een steeds sterkere verbinding, met jezelf anderen en alles wat is.

Je ware ik, wie jij in werkelijkheid bent heeft niks met je persoonlijkheid te maken, heeft niets te maken met verdriet, jaloezie of zelfs geluk. Vaak proberen we ons geluk te halen uit dopamine shotjes en dat gaat vaak over een nieuw huis, nieuwe baan, mooiere auto. Het is even heel fijn maar dan gaan we op zoek naar het volgende geluksmomentje. Of we zijn op zoek naar de waardering en liefde buiten onszelf. we hopen gezien en gehoord te worden.


LEVEN VANUIT JE ZIEL

En het leven vanuit je ziel, je ware ik, is juist het tegenovergestelde. Je hoeft niet op zoek, je hoeft er niet aan te werken; je mag naar binnen keren. Tijd nemen om jezelf te leren kennen en te gaan voelen waar je energie van krijgt. Het is een staat van zijn waarin je je niet meer identificeert met emoties en gedachten. Waarin je je niet meer identificeert met je huis en je baan en je partner.

Alle rollen en maskers mogen af. Je stopt om jezelf te vergelijken met anderen en gaat voor authenticiteit. Dit proces van spirituele ontwikkeling is niet aan tijd gebonden. Iedereen is op een andere plek, en het maakt niet uit waar je bent. Je bent altijd op het juiste moment op de juiste plaats. Kijk niet naar wat er allemaal nog moet om alles perfect te laten zijn. Kijk maar eens even terug en zie wat je allemaal hebt gedaan. Jij bent hier op aarde en je ziel is hier in dit lichaam zodat je alle gebeurtenissen kunt ervaren. Om ervan te leren en de beste versie van jezelf te zijn. Je doet je best en dat is goed genoeg. In het Hier en Nu zijn is alles wat er is.


“Before you can touch the spirit, you must find it in yourself “ ( Gordon Higginson 1918 - 1993, een uitmuntend mentaal en paranormaal medium.)


En hoe graag willen we dat vinden die SPIRIT Dat wie je bent op zielsniveau. Als je voorbij je persoonlijkheid kijkt, voorbij je baan, voorbij je gedachten, wie ben je dan?


Vaak hebben we moeite met het laten gaan van deze schijnzekerheden. In mijn praktijk hoor ik vaak dat mensen onrust en gejaagdheid ervaren. En om dat te voorkomen gaan mensen dat opvullen met dingen, spullen, bezigheden, zodat je niet hoeft te voelen en er ook niks mee hoeft te doen. Vaak ervaren mensen dan een leegte, een gevoel van schaarste. Dat betekent dat je niet verbonden bent wie in jij werkelijkheid hebt.


SPIRITUELE KWALITEITEN

Om je te verbinden met je Spirit heb je ook je spirituele kwaliteiten nodig. Door naar binnen te keren, de stilte op te zoeken, te mediteren, weten wat je kernwaarden zijn, dingen doen waarbij je tijd vergeet. kun je in contact komen met wie jij in werkelijkheid bent. En daarbij ontvouwen je spirituele kwaliteiten zich en ontstaat spirituele groei. Je leert te houden van wie je bent, zonder aarzeling, Je kijkt in liefde naar jezelf met alle leuke dingen en alle imperfecties. Met humor en niet alles steeds serieus nemend, met aandacht voor jezelf, met zelfliefde. Uiteindelijk wil je je op je gemak voelen met jezelf, je eigen beste vriend of vriendin zijn.


Onvoorwaardelijke liefde, dienstbaar zijn, een ander helpen, dankbaarheid, aardig zijn, vrijgevig zijn, kunnen accepteren, inlevingsvermogen, empathie, begrip, wijsheid, waarheid spreken, vergevingsgezind zijn, tolerantie, geduldig zijn, zorg hebben voor, niet oordelen, compassie, moed, vreugde, vrede, schoonheid, gratie, devotie, balans hebben, eerlijk zijn , integer zijn, hoop geven, nederig zijn, positief zijn, en tevreden. al deze kwaliteiten ken je, ze bestaan in jou, je kunt ze herkennen, erkennen en gaan toepassen. Hoe meer je ze realiseert in je leven, hoe meer jij je spiritueel ontwikkelt.


HOE ONTWIKKEL JE SPIRITUELE KWALITEITEN

* Mediteer en open je ziel

* Versterk je intuïtie en stem je af op het universum, de spirituele wereld en jouw gidsen

* Stel je dienstbaar op voor iedereen

* Werk aan jezelf, verander je denken, doe zelfonderzoek

* Toon je spirituele kwaliteiten

* Healing en doe andere vormen van mediumschap

* Druk je creatief en artistiek uit

* LEEF!!!


De weg naar binnen is soms niet makkelijk in een wereld waarin alles naar buiten gericht is. Je moet het allemaal zelf doen, wees toegewijd, gedisciplineerd, gemotiveerd. Stop er dagelijks tijd en energie in. De weg van ontvouwen en ontwikkelen.


Ontvouwen:

● proces in je ● heilig gebeuren ● zelfonderzoek, bij jezelf naar binnen gaan ● overgave ● toestaan en loslaten ● niet aan tijd gebonden, kan spontaan gebeuren ● je moet er klaar voor zijn, ● vereist de juiste condities ● wees eerlijk ● speel geen rollen meer ● hoe stabieler je aura hoe beter de link ● zelfacceptatie ● laat je ziel zien ● keer naar binnen daar zitten de antwoorden ● je eigen spirituele weg is nooit fout


Ontwikkelen:

● is een proces wat gevoed wordt buiten je ● ademhalingsoefeningen ● niet met anderen bezig zijn ● ontspannen ● humor ● intenties afstemmen ● visualisaties ● ego om jezelf te laten zien ● doe dingen waarbij je tijd vergeet ● dankbaarheidsdagboek ● ruim je eigen obstakels op ● resultaat van inzet ● door leraar ● vallen en opstaan en maar uitproberen ● je kunt er elk moment aan beginnen.


Het is zowel je linker - en rechter hersenhelft inzetten. Inzet en toestaan, loslaten en overgave, je moet de weg bewandelen en alle ervaringen opdoen om uiteindelijk te weten dat je het allemaal al wist, dat je het allemaal al in je had, dat je allang thuis was en nooit was weggeweest.


WAT BRENGT SPIRITUELE ONTWIKKELING

● Beter inzicht in mensen

● je spirituele bewustzijn neemt toe

● je begrijpt je innerlijke natuur beter, wie jij bent

● je komt dichter bij je helpers/gidsen te staan

● je wordt je bewust van je ziel, je hogere zelf

● je spirituele gaven/ vermogens nemen toe

● je geïnspireerd schrijven/spreken, je creativiteit, muziek, uitvindingen worden beter

● meer inzicht in jezelf, je emoties, je denken, je verleden

● krijgt controle over je emoties en je denken

● je gaat steeds meer spiritueel leven en dat wordt makkelijker

● je gaat meer leven vanuit je hogere zelf, je ego slinkt

● je transformeert, je gaat op weg naar zelfrealisatie

● je beseft steeds meer dat je geest( levenskracht, God ,De bron, universum) jouw motor is en dat je ziel daar een vonk van is. je ziel manifesteert de geest, het bewustzijn. en je ziel is het voertuig van je lichaam i.p.v. andersom

● hoe groter je ontwikkeling, hoe hoger je bewustzijn en beter je info doorkrijgt vanuit de hogere frequenties. het brengt je in een intuïtieve staat van waaruit je dicht bij de bron van alle kennis kan komen.


Door je te verbinden met wie jij werkelijkheid bent, voel je meer verbonden met alles om je heen en kun vanuit - Je Zijn - de wereld en alle gebeurtenissen tegemoet treden zonder jezelf daarin kwijt te raken. Hoe heerlijk is dat!


Liefs,

Marion


Ik stuur 1x per maand een mailing met tips over emotionele en spirituele ontwikkeling en info over aankomende events zoals Mediumschap demonstraties en Retraites.

Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande link te klikken:Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page