top of page

Vakantie & BewustwordingZOMER, VAKANTIE EN LUI ZIJN


Dat hele lichte gevoel wat je bekruipt als je in je strandstoeltje ligt en uitkijkt over de zee. Misschien krijg je het van het uitzicht vanuit je hotelkamer. Of van wandelen in de bergen. Of lekker thuis op de bank relaxen met een boek. Voor iedereen is vakantie wat anders, lekker luieren tegenover actieve sporty vakanties. Uiteindelijk brengen ze je allemaal hetzelfde. Even aan niks denken en de boel de boel laten. Is dat niet wat vakantie is?

FREE TIME

Meestal gaat het niet zomaar: in je vakantiegevoel belanden. Niet zonder slag of stoot. De obstakels van de eerste dagen maken de weg vrij tot onthaasten en een vrij gevoel in je hoofd. Dat gaat nou eenmaal gepaard met de nodige irritaties. De moeheid die er uitkomt, je ritme kwijt zijn en een opeens heel andere invulling van de dag. Wat normaal in structuur voor je uitgestippeld is, ligt nu open. Wat moet je met al die vrije tijd. En dan hebben we het niet over de partner. Omdat je opeens op elkaars lip zit, zie je de dingen die je eerder niet opvielen. Gooi het eruit, maak lekker ruzie en ontladen is hier het key word. Zie de humor er van in! Laat lekker gaan zodat je snel kunt beginnen met waar je naar uitgekeken hebt: je vakantie! Samen of alleen, met vrienden of familie het maakt allemaal niet uit, maar zorg dat het bij je behoeftes past.


GELUKSSTOF

Zit je eenmaal in je vakantiegevoel? Dan is het net of iemand een beetje geluk stof over je heen strooit. Het leven zit mee en ademt een zacht briesje jou kant op. Zou je dit niet altijd willen, zo licht als een veertje dwarrelen en kijken waar je zachtjes land. Niks wensen en gewoon zijn. Genieten van het moment. Soms lukt het ons voor even. Het raakt je ergens tussen je hart en je buik en je voelt je meer dan tevreden. Het dwarrelt op en neer als een vlinder en laat je een diepe teug adem halen en vervult je met dankbaarheid. Een soort verliefd gevoel maar veroorzaakt door iets diepers.


YIN EN YANG

Leren voelen en genieten van deze momenten heet bewustwording en gaat niet zonder die andere kant. Je weet wel: Yin en Yang.

Dit is de Wet van Polarititeit. Je hebt het donker tegen het licht. Het kennen van de ene kant is voorwaarde dat dankbaar kunt zijn voor de andere. Door een scheiding van een geliefde ken je nu de liefde in z’n puurste vorm. Door het verlies van een vriend koester je je vriendschappen die je wel hebt. Doordat je hard werkt en van alles aan je hoofd hebt, geniet je van rust. Doordat al die bordjes die in de lucht gehouden moeten worden kun je even stil staan bij het “mogen”.


OPLADEN

Het is je vakantie. Je hoeft niks, je mag. En doordat je lekker luiert, lanterfantert, uitrust en lui bent, laadt je op. Doordat je jezelf niks oplegt verwerk je de afgelopen maanden. Krijg je nieuwe inzichten en ruimte in je hoofd. Vaak merk je dit pas in de laatste dagen van je vakantie. Je bent opeens nieuwe plannen aan het maken en nieuwe ideeen vormen zich. J raakt geïnspireerd door je vreemde omgeving. Vakantie maakt dat je weer door kan met hernieuwde energie, inspiratie en het gevoel je beste versie van jezelf te zijn. Namelijk een uitgeruste!!Liefs,

Marion


Comments


bottom of page