top of page

Intuïtie & SynchroniciteitSYNCHRONICITEIT

Leuk woord zo op het eerste gezicht. Het zei mij niks totdat ik er steeds meer mee in aanraking kwam. Het gevoel hebben dat iets klopt, wat schijnbaar moeiteloos op zijn plaats valt. Of meerdere toevalligheden die precies goed uitkomen op het goede moment. Dit verschijnsel wordt steeds meer naarmate je gaat leven in balans met jezelf. Het is een bewustwordingsproces waarin je gaat kijken wat wel en niet bij jou past. Dit is iets wat klein begint en uiteindelijk je leven ten goede zal veranderen. Ik noem het altijd: het sneeuwbal effect. Het begint met lef en moed. De dingen waar je in je leven tegenaan loopt waarvan je in eerste instantie denkt dat je er niets aan kunt veranderen. Dat is niet waar! Jij bent de baas van jouw gedachten en door middel van je gedachten, krijg je een gevoel wat je in actie omzet. Dat gevoel is intuïtie en als je een actie stap neemt als gevolg van jouw intuïtieve ingeving, dan heeft het Universum vrij baan om jouw wensen in je leven te brengen.


STROOM

Het begint met het geloof in jezelf, en het leven naar waar je passie en talenten liggen, doen van de dingen waar jij je prettig bij voelt.

Dat betekent dat je jezelf goed moet kennen, weten waar je grenzen liggen, wat bij jou hoort en wat bij een ander.

Leren wat bij jou hoort en daar naar handelen.

In het begin betekent dat af en toe ‘nee’ zeggen. Je gaat ervaren dat de wereld niet instort als je nee zegt. En dat gaat je een beter gevoel geven. Het gevoel van "he, ik mag er zijn zoals ik ben".

Compassie hebben voor jezelf. We hebben allemaal ons eigen kruis te dragen klein of groot. Dat hoort ook bij je.

Dus mag je genieten van niets doen, niet nuttig bezig zijn en stilstaan bij wat je nodig hebt. Is je lichaam moe, dan ga je lekker even met je benen hoog op de bank.


KRACHT

Om meer intuïtie & synchroniciteit in jouw leven te brengen, is het belangrijk dat je je gaat realiseren dat je niet verantwoordelijk bent voor andermans problemen. Het enige wat je feitelijk kunt doen, is: er zijn voor de andere persoon. Alsof de ander bij jou zich in een zacht dekbed veilig kan voelen.

Verder is het aan de ander om zijn/haar eigen pad te lopen.

En ja, soms heb je even de spreekwoordelijke schop onder je kont nodig. Vaak weet je wel welke richting je op wilt maar houdt de angst voor het onbekende je tegen.

Daar komen LEF en MOED om de hoek kijken. Dat is waar je gaat LEVEN.

De adrenaline weer door je aderen voelt stromen en de rush van iets doen wat je spannend vindt. Vanuit daar begin je aan te trekken wat je uitstraalt.

Dit is de wet van potentialiteit: je gaat leven naar hoe je wilt leven, je leeft vanuit je hart, naar wat jij allemaal te bieden hebt.


TRUST

Het universum doet alles om dat op je pad te brengen en het enige wat jij hoeft te doen, is de oogkleppen (angst en onzekerheid) naast je neer te leggen en de kansen en mogelijkheden te zien.

Daar gebeurt het: je begint gelijkgestemde mensen te ontmoeten, je raakt geïnspireerd door boeken die je aanspreken, je begint dingen te doen waarvan je houdt, het volgen van workshops of misschien een nieuwe opleiding.

Je gaat kijken waar je energie van KRIJGT: mensen, maar ook in je omgeving.

Het beïnvloedt je denken op een positieve manier.

En van het ene rol je in het andere. Met verbazing kijk je hoe dingen op je pad komen, waar je net over aan het denken was of naar op zoek bent.

Dat is synchroniciteit, het sneeuwbal effect waarin alles op zijn plek valt, wat de bedoeling is en waar jij je bij thuis voelt.

Het is jouw weg en deze rolt maar door… wat zou dat voor jou betekenen?

Comments


bottom of page