Hoe maak je verbinding met jezelf?

May 07, 2022
Verbinding

Onzichtbare draadjes

Verbinding maken en verbonden zijn. Heerlijk vind ik het! Het geeft mij altijd het gevoel dat ik leef. Verbinding met je partner, je kids, vrienden en vriendinnen. Het kan je zoveel energie geven. Zelf ben ik die verbinding nog veel meer gaan voelen toen ik ging doen wat voor mij mijn zielsbestemming is. En dat is voor iedereen anders.

Soorten en maten

Ik roep altijd dat er onzichtbare draadjes lopen naar degene die je graag bij je hebt, maar ook naar anderen die je energie geven. En wauw, wat hebben we veel van die draadjes lopen. Ook door social media en het internet zijn de mogelijkheden onbegrensd! Dat zijn dan van die ad hoc geluksmomentjes, meer de losse draadjes. Je hebt ook van die hele dikke draden die strak naar je hart lopen, die kun je vaak op twee handen tellen.

Connection error

Ik kan soms echt de verbinding missen. De verbinding met mezelf wel te verstaan. Ik zal meteen wat uit de wereld helpen: ook als je de hele dag met spiritualiteit bezig bent, kun je de verbinding met jezelf kwijt zijn. Dan ben je geïrriteerd en gaat het niet zoals je wilt. Even vergeten om met de stroom mee te gaan. Even iets te veel wat op je afkomt in keuzes en beslissingen. Zo simpel als het lijkt is het niet, dat weten we allang. We willen aardig gevonden worden, voldoen aan verwachtingen, goed doen voor een ander. Heel mooi en geweldig, maar is het ook wat jij nodig hebt?

Wat wil ik?

Ik ben er van overtuigd dat je, om verbinding te kunnen maken met anderen, als allereerste de verbinding met je zelf nodig hebt. Die moet je eerst zoeken, vinden en voelen en dan sterker laten worden. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Ga als eerste eens vertragen. Zorg dat je een plek hebt waar je een 10 minuten rustig kunt zitten zonder gestoord te worden. Sluit je ogen en adem diep in en adem uit met een zucht, doe dat 3x maar achter elkaar. Ga rustig door met je normale ademhaling en voel de stoel waar je op zit. Luister naar de geluiden om je heen. 

Stel jezelf dan de vraag: wat geeft mij energie?

Hoe je dat weet? Ga eens bij je zelf na: waar maakt je hart een sprongetje van? Wanneer voel je je zacht en sterk tegelijk? Waar word je blij en heb je de neiging om zomaar iemand te knuffelen? Kortom: als je je goed voelt, dan zit je goed! Neem de tijd om dit echt te gaan ervaren. Schrijf voor jezelf op wat je hebt ervaren in deze oefening en doe de oefening zo vaak als jij het nodig hebt. 

Groen gras

En op momenten dat je de verbinding met jezelf niet voelt?  Als je even niet voelt waar je blij van wordt? Ga dan eens in gedachten lekker op je rug in het groene gras liggen, voel de warme zon op je huid en kijk naar de wolken terwijl je op een grassprietje kauwt. Niets hoeft en alles mag. Haal diep adem en daar ergens boven je navel, daar gebeurt wat. Het borrelt! En als vanzelf worden die draadjes weer verbindingen die je energie geven en voeden. Neem de tijd en de rust en ga voelen wat bij jou hoort. Want al die verbindingen maken dat jij compleet en jezelf bent en heerlijk kunt genieten!!! 

Hoe mooi is dat

Liefs,

Marion

Ik stuur 1x per maand een mailing met tips over emotionele en spirituele ontwikkeling en info over aankomende events zoals Workshops, Mediumschap demonstraties en Retraites.

Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande link te klikken:

nieuwsbrief-inschrijving-pagina