Hoe maak je echte verbinding?

verbinding May 07, 2022

ONZICHTBARE DRAADJES

Verbinding maken en verbonden zijn. Heerlijk vind ik het! Het geeft mij altijd het gevoel dat ik leef. Verbinding met je partner, je kids, vrienden en vriendinnen. Het kan je zoveel energie geven. Zelf ben ik die verbinding nog veel meer gaan voelen toen ik ging doen wat voor mij mijn zielsbestemming is. En dat is voor iedereen anders.

 SOORTEN EN MATEN

Ik roep altijd dat er onzichtbare draadjes lopen naar degene die je graag bij je hebt, maar ook naar anderen die je energie geven. En wauw, wat hebben we veel van die draadjes lopen. Ook door social media en het internet zijn de mogelijkheden onbegrensd! Dat zijn dan van die ad hoc geluksmomentjes, meer de losse draadjes. Je hebt ook van die hele dikke draden die strak naar je hart lopen, die kun je vaak op twee handen tellen.

 CONNECTION ERROR

Ik kan soms echt de verbinding missen. Met mezelf wel te verstaan. Ik zal meteen wat uit de wereld helpen: ook als je de hele dag met spiritualiteit bezig bent, kun je de verbinding kwijt zijn. Dan ben je geïrriteerd en gaat het niet zoals je wilt. Even vergeten om met de stroom mee te gaan. Even iets te veel wat op je afkomt in keuzes en beslissingen. Zo simpel als het lijkt is het niet, dat weten we allang. We willen aardig gevonden worden, voldoen aan verwachtingen, goed doen voor een ander. Heel mooi en geweldig, maar is het ook wat jij nodig hebt?

 WAT WIL IK?

Ik ben er van overtuigd dat je, om verbinding te kunnen maken met anderen, als allereerste de verbinding met je zelf nodig hebt. Die moet je eerst zoeken, vinden en voelen en dan sterker laten worden. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Stel jezelf eerst de vraag: geeft het mij energie? Hoe je dat weet? Ga eens bij je zelf na: maakt je hart een sprongetje, voel je je zacht en sterk,? Word je blij en heb je de neiging om zomaar iemand te knuffelen? Kortom: als je je goed voelt, dan zit je goed

GROEN GRAS

 En op momenten dat je het niet voelt? Ga dan eens in gedachten lekker op je rug in het groene gras liggen, voel de warme zon op je huid en kijk naar de wolken terwijl je op een grassprietje kauwt. Niets hoeft en alles mag. Haal diep adem en daar ergens boven je navel daar gebeurt wat. Het borrelt! En als vanzelf worden die draadjes weer verbindingen die je energie geven en voeden. Neem de tijd en de rust en ga voelen wat bij jou hoort. Want al die verbindingen maken dat jij compleet bent en heerlijk kan genieten!!!