Ben jij helderziend?

Sep 27, 2022
Helderziend

Waarschijnlijk ben je wel eens in een situatie geweest waarbij je jezelf om onverklaarbare reden niet prettig voelde. De situatie voelde niet goed aan maar je kon niet goed beschrijven wat daar de oorzaak van was. Of misschien ben je wel eens in de situatie geweest dat iemand je iets vertelde en je direct wist dat die persoon niet de waarheid tegen je sprak.

INTUITIEVE ZINTUIGEN

Misschien kon je niet precies beschrijven wat het was waardoor je dit aanvoelde of waardoor je dit wist, maar het gevoel of het weten was er luid en duidelijk.

Wat gebeurde daar op dat moment? 

Net zoals wij allemaal fysieke zintuigen hebben - zoals proeven of ruiken waarmee we  de fysieke wereld om ons heen kunnen ervaren - hebben we ook intuïtieve zintuigen.

Met onze Intuïtieve zintuigen kunnen we contact maken met de niet tastbare wereld om ons heen; de wereld van energie. Het is de manier waarop onze intuitie met ons communiceert.

Iedereen heeft 6 intuïtieve zintuigen, dit zijn helderzien, helderhoren, helder voelen, helder weten, helder ruiken en helder proeven.

6 ZINTUIGEN

Helderzien: Helderziendheid wordt nog wel eens geassocieerd met toekomstvoorspellers maar helderziendheid is “gewoon” één van de intuïtieve zintuigen. Is helderziendheid als zintuig sterk bij jou aanwezig?  Dan ontvang je informatie van jouw intuitie in de vorm van beelden of symbolen.

Heldervoelen: Bij heldervoelendheid pik je waarschijnlijk snel de gevoelens van andere mensen op, soms weet je niet eens dat het niet je eigen gevoelens zijn. Mensen die heldervoelendheid zijn, kunnen hierdoor uit balans raken. Dit wordt ook wel hoog sensitiviteit genoemd. Hoog sensitieve mensen voelen soms zo sterk aan wat er in een ander omgaat dat ze het contact met zichzelf, hun eigen intuitie verliezen. Daarmee halen zij de energie van andermans problemen teveel naar binnen. Plus alle prikkels van deze tijd kan de heldervoelende of hoog sensitieve persoon het gevoel geven dat ze overladen wordt met informatie, drukte en chaos.

Helderweten: is dit zintuig sterk bij je ontwikkeld, dan heb je waarschijnlijk vaker meegemaakt dat je een antwoord opeens weet, zonder dat je weet waar het vandaan kwam. En ondanks dat je geen idee hebt waar het antwoord vandaan kwam, weet je zeker dat het klopt. Het kan ook gebeuren dat je regelmatig inzichten of inspiratie ontvangt uit het niets.

Helderhoren: helderhoren is het zintuig waarmee je een intuïtief kunt horen. Bijvoorbeeld een boodschap van een spirituele gids, engel of een overleden dierbare. Zo’n boodschap kan bestaan uit een woord, naam, zin of zelfs muziek.

Helderruiken: dit zintuig kun zich openbaren na het overleden van een dierbare. Je ruikt dan opeens de parfum van je moeder of de geur van de pijp die je opa altijd rookte.

Helderproeven: net als helderruiken is helderproeven een zintuig dat vaak wordt ervaren na het overlijden van een dierbare. Zonder aanleiden proef je opeens van de appeltaart die oma altijd voor je bakte of ruik je de geur van jouw vader's aftershave. Het is een manier waarop overleden dierbaren via energie met ons communiceren.

TRAINEN

Meestal zijn bij een persoon 2 intuïtieve zintuigen het sterkst zijn ontwikkeld, je zult dan de signalen van jouw intuïtie voornamelijk ervaren door deze 2 zintuigen. 

De andere intuïtieve zintuigen kun je verder ontwikkelen door te trainen.

Hoe meer bewust bent van jouw intuïtieve talenten, hoe beter je inzichten en begeleiding kunt ontvangen vanuit de Spirituele wereld.

BEWUSTWORDING

Hoe wordt je meer bewust van de signalen die jouw intuïtieve zintuigen je sturen? Door bewustwording van jezelf.

Wordt je bewust van jouw hooggevoelige natuur en neem tijd voor jezelf. 

Lees meer over hooggevoeligheid in deze BLOG

Neem regelmatig rust en stuur de altijd kwetterende stem in je hoofd even met pauze.

Doe dagelijks een ademhaling oefening en/of een korte meditatie met gesloten ogen en keer naar binnen.

  • Wat hoor je daar?
  • Wat voel je daar?
  • Wat ervaar je daar?
  • Wat zie je daar?

In rust kun je de signalen veel beter opmerken en krijg je steeds meer vertrouwen in de signalen die je ontvangt.