MARIONINZICHT   

Be Positive....

Be Inspired...

Be Connected...

BLOG

OCHTENDMEDITATIE

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:45

OCHTENDMEDITATIE

Een meditatie om de dag rustig te beginnen. Doe heel even je ogen dicht en ga terug naar vanochtend vroeg. Je ligt in bed en de kamer word al licht. Naast je hoor je een zachte ademhaling, en nog geen geluid uit de kamer van de kinderen. Hou dit moment vast.

Wacht nog even met je hoofd AAN zetten, laat je hoofd nog niet volstromen met alle dingen van de dag. De kleine en de grote dingen. Ik weet: ze zijn belangrijk. Maar ze kunnen wel 5 minuten wachten. Even tijd voor jezelf.

HET ideale moment om jezelf een cadeautje te doen. Ok, blijf liggen op je rug, houd je ogen dicht, benen naast elkaar, niet gekruist en armen langs je lichaam. Zo kan de energie stromen.

Omdat je hoofd nog niet aan staat, sta je in modus van slaperig ontwaken. Je bent niet meer in dromenland maar ook nog niet wakker, in dit tussengebied is het heerlijk mediteren. Alles mag en kan.

• Focus je op je ademhaling, volg je ademhaling naar je buik. Doe dit 3 keer. Focus je op je oren en hoor de stilte. Voel wat je opvalt.

• Wat hoor je aan geluiden in de kamer, wat hoor je buiten? Zijn de vogels al wakker?

• Ga dan met je aandacht naar je lichaam. Kriebelt je haar, ergens jeuk? Probeer maar te negeren.

• Wat voor gevoelens borrelen er op? Als je de To-Do lijstjes zich opdringen geef je er gewoonweg geen aandacht aan. Ga terug naar de focus op je ademhaling. Dat is de enige manier om van je hoofd naar je hart te gaan.

• In het midden van je buik, net boven je navel zit je krachtcentrum: de Solar Plexus. Adem daarheen en stel je een licht voor. Dat licht ben jij! Zonder de rol van echtgenote, moeder, vriendin, collega. Alleen maar jij, zonder verwachtingen, zonder lijstjes, zonder rol.

• Geef als je dat prettig vind dat licht een kleur die nu in je hoofd opkomt en maak die kleur maar groter.

• Blijf er even inzitten.

• De kleur voedt je krachtcentrum en zorgt ervoor dat je bij je zelf kunt blijven. Je voelt de kracht van je ziel.

• Overdag af en toe moeite met wat er van je gevraagd wordt? Voel even de kleur van de ochtend, het zal je rust geven. Te leren vertrouwen wat goed voelt voor jou.

Veel plezier en succes bij het beoefenen!

Wil je meer weten over de betekenis van kleuren? Je kunt mij altijd even een mailtje sturen. More than happy om je vragen te beantwoorden.

 

CategorieŽn: MEDITATIE

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties