MARIONINZICHT   

Be Positive....

Be Inspired...

Be Connected...

BLOG

MEDITATIE VOOR ZELFLIEFDE

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:30

MEDITATIE VOOR ZELFLIEFDE

Het begin van mediteren zit in de ontspanning, en daar zit meteen het knakpunt. Want wanneer ga je zitten terwijl je een volgepropte To-Do list hebt. Misschien helpt t om te weten dat even lucht krijgen, je helpt om de rest van de dag in balans en met een grote glimlach op je gezicht je te volbrengen!

 

 

 

Pak een stoel en ga stevig zitten. Dat wil zeggen: voeten stevig op de vloer, rug recht en armen los. Zorg dat je zo zit dat je niet de behoefte voelt om steeds te verzitten, je kunt ook lekker gaan liggen ( met het risico dat je in slaap valt) Adem diep in en uit, als je moeite hebt om naar je buik te ademen leg dan je hand op je buik. Doe het rustig aan. Sluit je ogen en stap in je eigen wereld.

Creëer voor jezelf een veilige plek, een veilige haven waarin tot rust kunt komen en waar je batterij weer even kunt opladen. Gebruik de magische plek in jezelf, stel je voor dat je in je lievelingstuin zit en bloemen en vogels je omringen. De zon verwarmt je huid. Voel de warmte van iemand die je dierbaar is en bij je is, en adem rustig door. Voel hoe je wordt beschermd. Hoe geliefd je bent en veilig je je voelt. Adem maar wat dieper in en laat je meevoeren. Vul jezelf op met energie die voorkomt uit de moed goed voor jezelf te zorgen en in compassie naar jezelf te kijken. Er is veel moed voor nodig om te beseffen dat we onszelf mogen koesteren. Visualiseer alle dingen die je vervullen met liefde zodat je een overvloed ervaart. Het idee dat we liefde verdienen is een van onze kwetsbare plekken, en diepste angsten dat we de liefde niet verdienen. Wat heb je nodig? Verzeker jezelf er heel rustig van dat je het verdiend om te krijgen wat je nodig hebt, en wat je wenst. Vanuit liefde in overvloed voor jezelf kun je geven aan anderen zonder dat je er iets voor terugverwacht.

AFFIRMATIES

Herhaal vanuit je hart de volgende affirmaties:

Ik ben het waard om bemind te worden

Ik ben veilig in de wereld

Ik gebruik mijn kracht om een veilige plek te creëren in mijzelf

Ik verdien het om te krijgen wat ik nodig heb

Ik ervaar liefde in overvloed

Herhaal deze affirmaties, en sta jezelf toe in dit gevoel te blijven voor als lang als je dit nodig hebt. Adem dan wat dieper in. Wiebel met je tenen en je handen en pen je ogen wanneer jij er toe bent. Hou het gevoel vast van zoeven en weet dat je altijd weer terug kan naar deze plek om even op te laden, bij te tanken, de liefde te ervaren zodat je je innerlijk in evenwicht voelt en weer door kan met alles wat je zo lief is.

 

CategorieŽn: MEDITATIE

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties